HOMØOPATI

Helbredelseslære basert på enkle empiriske metoder, kjemisk og mekanisk apparatur og troen på et mystisk konsept om en energi hinsides den fysisk-materielle virkelighet.

Læren ble i sin tid fremlagt av medisineren Samuel Hahnemann. I Organon der Rationellen Heilkunde (1810) tar han til orde for at sykdommer ikke eksisterer. Vi må heller konsentrere oss om symptomer, som altså eksisterer. Noen år tidligere formulerte han prinsippet ”Simila similibus curantur” (like kurerer likt). Det vil si at en gift kurerer et symptom hos en syk, hvis den frembringer det samme symptom hos en frisk. Dermed må den homøopatisk forskning gå ut på å forgifte friske mennesker for å konstatere hvilke symptomer de utvikler. Da har man et legemiddel for denne lidelsen.

Sentralt i produksjonen av homøopatiske legemidler står den magisk-vitenskaplige potenseringen. Et stoff blandes i vann eller alkohol til en ur-tinktur som deretter ristes i en maskin for å frigjøre den mystiske kraften. Til slutt fortynnes væsken til ingen molekyler av det opprinnelige stoffet er igjen. For hver gang væsken fortynnes til 10 %, kalles det en potens, og jo tynnere, jo bedre. Opp til 100 slike fortynninger er vanlig, og da blir det utrolig sterkt!

På 1960-tallet trakk homøopaten Malcolm Rae konsekvensen av dette omvendte forholdet mellom stoff og energi. Han utviklet en maskin som ved å plassere renset vann i et bestemt forhold til jordmagnetismen, forvandlet vannet til medisin.

Homøpatien er en relativt bred næringsvei for helbredelseskunstnere og alternativ legemiddel-industri, som konkurrerer med andre gode hjelpere om syke menneskers penger.

Reklamer
  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: