PROSTITUSJON

er ikke verdens eldste yrke. Behovet for å bytte mat og redskaper oppstod før det var mulig å forholde sex til SEX som vare. Det den prostituerte selger var nok, dessverre, lenge bare en naturressurs på linje med andre. Kanskje kan man i stedet kalle prositusjon “verdens mest utholdende yrke” — prostitusjon har det vært i alle større europeiske byer siden 1300-tallet.

Påfører den prostituerte seg skader som er kvalitativt verre enn de skadene som hører med til ukritisk mediebruk eller det å arbeide i reklambyrå? Påfører den prostituerte seg større fysiske belastninger enn nakkesleng eller et liv ved samlebåndet?

I Norge er prostitusjon tilatt, men bordeller forbudt. Konsekvensen er skjult prostitusjon og gateprostitusjon (ofte kombinert med ukritisk inntak av sentralstimulerende midler). Norsk puritanisme kombinert med en forestilling om konstant revolusjonær frigjøring for alle på alle måter, gjør at forslag om å tillate bordeller (av hygieniske og sikkerhetsmessige hensyn) og tilsvarende økonomiske plikter og rettigheterfor utøvere av yrket — faller til stengrunn. Alle føler seg som bedre mennesker enn de prostituerte, og få andre enn TOR ERLING STAFF tør stå frem som kunde hos prostituerte, og i forlengelsen av dette argumentere for en sosialdemokratisering av også de prostituertes liv og levnet. I en tid hvor sykepleiere og teknikere krangler seg til å være “akademikere”, kan vi vel også unne de prostituerte et annet selvbilde enn det selvforsterkende negative. Hadde det ikke vært fint for de prostituerte om de kunne leve et anstendig liv?

Reklamer

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: